-

Sneeuwhoogte La Plagne: altijd optimale sneeuwcondities

La Plagne is een van de mooiste en meest sneeuwzekere skigebieden in de Franse Alpen, met maar liefst 225 km aan pistes. Wat La Plagne extra bijzonder maakt, is dat 70% van het skigebied boven de 2.000 meter ligt. Hierdoor kun je rekenen op uitstekende sneeuwhoogtes, zelfs in de minder sneeuwrijke seizoenen. De sneeuwhoogte in La Plagne zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van perfecte skicondities.

De hoogste top van La Plagne

De hoogste top in La Plagne bereik je via de Glaciers 2-gondel, die je naar een hoogte van 3.080 meter brengt. Dit ligt net onder de indrukwekkende Bellecôte-piek van 3.417 meter. Vanaf dit punt heb je een adembenemend uitzicht over het hele skigebied. De sneeuwhoogte in La Plagne is uitzonderlijk goed. Dankzij de grote hoogte is de sneeuwbedekking hier vrijwel altijd optimaal.

De hoogste dorpen van La Plagne: Belle Plagne en Plagne Soleil & Village

Wil je verzekerd zijn van de beste sneeuwhoogtes in La Plagne? Kies dan voor een verblijf in Belle Plagne of Plagne Soleil & Village. Deze dorpen liggen op 2.050 meter hoogte, midden in het skigebied. Hier kun je de hele winter genieten van een dik pak sneeuw en directe toegang tot de pistes. De sneeuwhoogte blijft hier doorgaans stabiel, waardoor je van begin tot eind seizoen in optimale omstandigheden kunt skiën.

De laagste dorpen: Montchavin, Champagny-en-Vanoise en Plagne Montalbert

De lager gelegen dorpen van La Plagne, zoals Montchavin (1.250 meter), Champagny-en-Vanoise (1.250 meter) en Plagne Montalbert (1.350 meter), bieden ook uitstekende sneeuwhoogtes. Ondanks de lagere ligging blijft de sneeuwhoogte in La Plagne hier meestal goed gedurende het seizoen. Mocht de natuurlijke sneeuw een keer minder zijn, dan zorgen de sneeuwkanonnen voor een perfecte dalafdaling. Een bijkomend voordeel van deze dorpen is dat ze doorgaans goedkoper zijn dan de hoger gelegen dorpen.

Actuele sneeuwhoogte in La Plagne

Benieuwd naar de actuele sneeuwhoogte in La Plagne? Je kunt de laatste updates eenvoudig volgen op gespecialiseerde websites zoals sneeuwhoogte.nl, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste sneeuwcondities.

Sneeuwhistorie van La Plagne: sneeuwhoogte 2024

De sneeuwcondities in La Plagne in 2024 zijn zoals altijd indrukwekkend geweest, zoals te zien in onderstaande afbeelding.

Sneeuwhoogte La Plagne tabel 2024

Sneeuwhoogtes in La Plagne in 2024.

Misschien vind je dit ook leuk: