-

7x grote chalets voor je wintersport in de kerstvakantie

De kerstvakantie is bij uitstek geschikt om met de hele familie op wintersport te gaan. De zomervakantie lijkt alweer eeuwen geleden en het weer thuis is vaak grijs en grimmig. Na wekenlang buffelen op de werkvloer en school is er eindelijk weer tijd om bij te komen. En daar zijn de bergen natuurlijk bijzonder geschikt voor.

De kerstdagen vallen dit jaar gunstig. Eerste en tweede kerstdag vallen op een woensdag en donderdag. Dat betekent dat veel werkenden met 3 dagen verlof een hele week vrij kunnen plannen. Blok alvast je agenda, want deze kerstvakantie gaan jullie met het hele gezin of de familie lekker naar de sneeuw.

Geen ingewikkelde kerstplanning dit jaar

Kerstmis is hét moment om samen te zijn met familie en vrienden. In de meeste families worden de plannen net na de zomervakantie al vastgelegd. Een etentje bij ouders hier, een bezoekje aan opa's en oma's daar of een borreltje met vrienden: het moet allemaal maar net in agenda's passen en dat is soms een hele puzzel. Sommige mensen doen aan die ingewikkelde kerstplanning gewoon niet mee. Wie met kerstmis naar de sneeuw vertrekt, heeft een duidelijk plan: skiën en quality time met vrienden of familie. De perfecte combinatie en geen stress rondom de planning. Heerlijk!

Vier kerstmis in een groot chalet

Heb jij je agenda ook geblokt om volgende kerstvakantie met je gezin, de hele familie of een vriendengroep naar de sneeuw te gaan? Dan kunnen we je vast op weg helpen met een mooie selectie van grote chalets. Ideaal om Kerstmis samen te vieren met een diner of lekker knus bij een knapperend haardvuur. Ontdek hieronder 7 grote chalets voor je wintersport in de kerstvakantie.

1. Chalet Le Hameau des Marmottes | Les Menuires | Frankrijk

In het kindvriendelijke dorp Les Menuires in Frankrijk staan de grote chalets van Le Hameau des Marmottes. Een chaletpark met een ideale ligging, direct aan de blauwe piste. Na de verse broodjes, die je 's ochtends bij je chalet laat bezorgen, stap je direct de piste op voor een mooie dag in het uitgestrekte skigebied Les 3 Vallées. Het chalet is van alle gemakken voorzien en heeft zelfs een open haard én een sauna. Bekijk Chalet Le Hameau des Marmottes.

Chalet Le Hameau des Marmottes

Chalet Le Hameau des Marmottes

2. Chalet An der Schmittenhöhe | Zell am See | Oostenrijk

Ontdek het comfortabele Chalet An der Schmittenhöhe. Ideaal gelegen tegenover de Schmittenhöhebahn en de TrassXpress in Zell am See. Vanaf hier ski je direct naar 2000 meter hoogte en verken je het gevarieerde skigebied. Beginners kunnen terecht op de nabijgelegen blauwe pistes en bij de kinderclub. Het gezellige centrum van Zell am See, met zijn winkels en restaurants, ligt op slechts 5 minuten rijden. Na een dag vol avontuur op de pistes, is het heerlijk ontspannen in de privé-sauna van het chalet! Bekijk Chalet An der Schmittenhöhe.

Chalet An der Schmittenhöhe

Chalet An der Schmittenhöhe

3. Chalet Kirsten | Zell am See | Oostenrijk

Nog een goede keuze in skigebied Zell am See-Kaprun is Chalet Kirsten. Groot genoeg voor de hele familie op een toplocatie in Zell am See. Chalet Kirsten biedt ruimte aan 16 personen en is perfect voor een wintersport met het hele gezin of meerdere gezinnen bij elkaar. De piste ligt op 50 meter, de skischool op loopafstand en de ervaren skiërs hebben keuze uit meerdere liften op slechts 200 meter van het chalet. Bekijk Chalet Kirsten.

Chalet Kirsten

Chalet Kirsten

4. Chalet Oz | Os-en-Oisans | Frankrijk

Zet dit fantastische 10/12-persoons chalet op je lijstje voor komende kerstvakantie. Chalet Oz is rustig gelegen aan een doodlopende straat met prachtig uitzicht over de vallei. In het autovrije centrum van Oz-en-Oisans vind je diverse bars, restaurants, een supermarkt, skiverhuur, winkels en de skischool. Eenvoudig te bereiken over de weg, het is maar 300 meter lopen. Ook fijn: Chalet Oz heeft een mooie haard midden in de woonkamer, een privé-sauna én je boekt 'm inclusief skipas. Bekijk Chalet Oz

Chalet Oz

Chalet Oz

5. Chalet de Fontbelle | Alpe d'Huez | Frankrijk

Chalet de Fontbelle biedt luxe direct aan de piste in Alpe d'Huez. Op 150 meter van de DMC (gondel) en de Le Jeux (stoeltjeslift), ben je snel op 2700 meter hoogte. Meerdere restaurants liggen vlakbij het chalet en met het centrum op slechts 10 minuten lopen - of een korte rit met de voetgangerslift - heb je nóg meer keuze. Maar lekker thuis cocoonen bij de open haard, in de sauna of whirlpool, kan natuurlijk ook. Zin in! Bekijk Chalet de Fontbelle.

Chalet de Fontbelle

Chalet de Fontbelle

6. Chalet Andreas Hofer | Mayrhofen | Zillertal

Als er íets authentiek en knus is voor een wintersport met kerstmis, dan is het wel Chalet Andreas Hofer in Mayrhofen. Het grote chalet - dat meer weg heeft van een supersfeervolle blokhut - is geschikt voor maximaal 14 personen en ligt in een groene, bosrijke omgeving. De eerste afdaling naar de Ahornbahn is slechts 300 meter lopen en de Penkenbahn ligt op 1 km afstand. Zo bereik je eenvoudig het Zillertal 3000. Het levendige centrum van Mayrhofen, vol restaurants en après-ski, ligt op 10 minuten wandelen. Bekijk Chalet Andreas Hofer.

Chalet Andreas Hofer

Chalet Andreas Hofer

7. Chalet Almdorf Auszeit Fageralm Premium | Forstau | Oostenrijk

Ontdek Almdorf Auszeit Fageralm. Een groot, 10-persoons chalet, gelegen op een kindvriendelijk chaletpark in het zonnige Forstau. De skilift van het Fageralm-skigebied vind je direct naast de deur. Dit overzichtelijke gebied met 15 km piste is bijzonder geschikt voor families met kinderen. Wil je wat meer uitdaging? Pak dan de auto of skibus naar de Reiteralm (7 min. rijden). Hier heb je een directe verbinding met het Schladming-skigebied waar de pistes geweldig zijn! Bekijk Chalet Almdorf Auszeit Fageralm.

Chalet Almdorf Auszeit Fageralm Premium

Chalet Almdorf Auszeit Fageralm Premium

Niet gevonden wat je zocht?

Bekijk ook deze grote chalets voor groepen óf het gehele aanbod voor kerstvakantie 2024/2025.